10 literes műanyag vödörhöz:
-3 liter felforralt lehűtött víz
-1 kg cukor
-3 evőkanál só
-1 l 10 %-os ecet
-1 evőkanál borkén
-1 teáskanál nátrium benzoát
- néhány babérlevél
-1 evőkanál egész bors
-1 teáskanál koriander
-1 teáskanál mustármag
A vödröt kiforrázzuk.
Beleöntjük a lehűlt forralt vizet.
Beletesszük a fűszereket.
Sorban ahogy beérnek rakjuk bele:
-karfiol rózsáira szedve
-uborka
-zöld paradicsom
-kis dinnye
-patisszon
-paprika
-kis fej káposzta stb...
Porcelántányérat rakok a zöldségekre, hogy ne ússzanak a lé tetején.
Pár nap múlva már ehetünk belőle.
Bármikor kivehetünk belőle, és hozzátehetünk, nem romlik meg.
Fincsi!